API ONTWIKKELING

Een API ontwikkelen en koppelen

Als je software gebruikt in je bedrijfsvoering wil je dat zo effectief en efficient mogelijk inzetten. Automatiseren, daar gaat het om, zodat bedrijfsprocessen grotendeels zonder mensen kan verlopen. Vaak koppel je software aan elkaar via bestaande plugins, met een druk op de knop. Maar soms zijn die automatische plugins niet aanwezig. Wil je software koppelen en heb je technische ondersteuning nodig? We helpen je graag.

Neem contact op over API ontwikkeling
API-ontwikkeling
API Koppelingen

Maar wat is een API koppeling?

API is een afkorting voor Application Programming Interface. Simpelgezegd laat je via een API koppeling twee systemen met elkaar praten. Zo zorgen we ervoor dat de informatie van het ene naar het andere systeem wordt gestuurd of dat er een uitwisseling is van informatie tussen beide software systemen.
Een API haalt dus data op van het ene software systeem en brengt dit naar het andere software systeem. Een API kan ook een bepaalde logica toepassen op de data. Een berekening bijvoorbeeld.

API Koppelingen

Voordelen van een API koppeling

Het voordeel van een API is dat handlingen worden geautomatiseerd en er geen informatie meer overgetikt hoeft te worden van het ene systeem naar het andere systeem. Geen manual data entry dus. Daar komt soms nog bij dat je vaak meer dan twee software pakketten in gebruik hebt. Een API kan ook met meerdere systemen communiceren. Stel je eens voor wat een tijdswinst dat kan opleveren.

Meer weten?

Laat je telefoonnummer achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
API ONTWIKKELING

Een API ontwikkelen

Als beide software systemen geen API hebben dan moeten er API’s worden ontwikkeld en gekoppeld. Geen onmogelijke klus, maar wel een precieze. Niet alleen moeten we dan zorgen voor de data flow maar – net zo belangrijk - de beveiliging van het systeem
Wil je een API koppeling maken? Wij helpen met het in kaart brengen van de mogelijkheden. De voor- en nadelen en zaken waar je wellicht nog niet eerder aan gedacht hebt. Samen schetsen we de integratie blueprint. We helpen je de juiste keuzes te maken. De ontwikkeling van de API’s doen we graag voor je.