Open banking: realtime data versus risico analyse

Software ontwikkelen is data koppelen. Data koppelen betekent eigenlijk in alle gevallen tijdswinst, omdat data niet meer ´overgetikt´ hoeft te worden. Gekoppelde data kan betere inzichten geven over bedrijf en producten. Hiermee zou je dan ook beter in staat moeten zijn om betere beslissingen te nemen. Maar ook om je producten beter in te richten en af te stemmen op je klanten. En toen… was er open banking. Maar welke kansen biedt open banking aan de financiele markt?

Efficientere processen
Open banking stelt een bedrijf in staat om een koppeling te maken met de bankrekening van een klant en de transacties uit te lezen. Dit zien we al vaker terug in boekhoudsoftware, waar de verkoopfactuur gekoppeld kan worden aan de betalingstransactie en daarmee automatisch kan worden ingeboekt.

Veranwoord lenen
Omdat de transacties kunnen worden ingelezen en mogelijk gekoppeld kan worden aan hest boekhoudsysteem kan je een automatische analyse maken in het bepalen van het maxiaal te lenen bedrag. Hiermee neem je klanten tegen zichzelf in bescherming, immers de cijfers kunnen niet mooier voorgedan worden dan ze zijn. Maar met machine learning is de software ook in staat om een betere financiele forecast te maken. En daarmee dus een betere risico analyse. Daarnaast zijn de cijfers realtime.

Customer Journey
Maar ook voor klanten is er een groot voordeel. Immers door digitalisering en open banking wordt het gemakkelijker om een aanvraag voor krediet te doen en zal de afhandeling door de verlener vele malen sneller gedaan kunnen worden.

Open banking biedt volop kansen
Open banking stelt geldleners in staat om een nauwkeurigere risico analyse te maken van de kredietwaardigheid van de klant en daamee de betaalbaarheid van de lening. Maar het geeft de consument ook veel terug. Een kredietaanvraag wordt makkelijker en bovendien sneller, waarmee de internetconsument in zijn internet journey beter kan worden bediend.

C91 Financiele Software Ontwikkeling
C91 is een software ontwikkeling bureau uit Utrecht. Wij ontwikkelen software op maat. Online software maatwerk die aansluit bij de beleveniswererld van jouw gebruikers. Digitale oplossingen die jouw bedrijfsprocessen optimaliseren. C91 voegt waarde toe met hoogwaardige software. Bezoek ons in Utrecht of Veenendaal. Geinteresseerd in software op maat? We gaan graag met je in gesprek.

Boek een online sessie in met een van onze strategie experts of bel ons op 0640793381.

© 2023 Software Development. All rights reserved.

C91